Dichtersbuurt – A’dam Nieuw-West [ontwikkelbuurt]

In de Dichtersbuurt gaat de gemeente samen met de woningcorporatie Eigen Haard flink investeren de komende jaren. De gemeente en de corporatie zetten zich in voor het verbeteren van de woningen, het verbeteren van sociale voorzieningen en om de buurtcohesie te versterken. Het gaat ook over het verbeteren van de openbare ruimte,  het ruimtelijke groen en de parkeervoorzieningen.

Stand van zaken

De Dichtersbuurt maakt onderdeel uit van het vernieuwingsgebied Slotermeer-Zuid. Samen met de gemeente heeft woningbouwcorporatie Eigen Haard de ambitie om op te halen wat de bewoners in de Dichtersbuurt als belangrijke thema’s aangeven voor de vernieuwing.

Net als de Lodewijk van Deysselbuurt en Couperusbuurt, maakt ook de Dichtersbuurt onderdeel uit van het onderzoek naar verdere vernieuwing van Slotermeer in het kader van het programma Ontwikkelbuurten en de nota Koers 2025.

!WOON is ook aanwezig in deze toegewezen ontwikkelbuurt en ondersteunt bewoners in hun wensen, zorgen en ideeën. U kunt zich aansluiten bij het meedenknetwerk om mee te praten.

Op de website van de Gemeente Amsterdam is het mogelijk om het een en ander te volgen over de plannen, bijeenkomsten en inspraakavonden. Actuele ontwikkelingen vindt u ook op deze pagina van de gemeente.

!WOON zit ook in uw buurt: onze projectmedewerkers Hamid Bouz en Francis Bock staan voor u klaar. Projectmedewerker Ontwikkelbuurten Hamid Bouz is te bereiken per mail  of op het mobiele nummer 06-58879600. En Francis Bock is te bereiken per mail of op het mobiele nummer 06-58823772. Wij denken graag met u mee over uw wensen en zorgen.


Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

Eigen Haard

Adres/buurt:

Artikel delen:

!WOON