ASW en Eigenwijks bundelen expertise

19 december 2010

Netwerk Nieuw West – Partners in de buurt
Het Amsterdam Steunpunt Wonen en Eigenwijks gaan gezamenlijk aan de slag in Nieuw-West. Om bewoners en partners in de buurten nog beter van dienst te kunnen zijn. Onder het motto: 1+1=3.

Op dinsdag 31 augustus tekenden de besturen en directies van het Amsterdams Steunpunt Wonen en Stichting Eigenwijks de Intentieverklaring Netwerk Nieuw West. Een document waarin beide organisaties zich verbinden aan een gezamenlijke visie op bewonersondersteuning en wijkgericht werken in Amsterdam Nieuw-West.

Beide organisaties hebben reeds jarenlange ervaring in het werken met bewoners in buurten in Nieuw-West en daarbuiten. Met de Wijksteunpunten Wonen, opbouwwerk, Computerwijk, tal van projecten op het gebied van Wijkontwikkeling, Wijkaanpak, beheer van buurtactiviteitenruimtes en ondersteuning bij stedelijke vernieuwing, heeft Netwerk Nieuw West een uniek en aantrekkelijk aanbod aan dienstverlening voor zowel bewoners als stadsdeel en corporaties.

De eerste stap is inmiddels gezet door het samenvoegen van de drie voormalige Wijksteunpunten Wonen Osdorp, Geuzenveld-Slotermeer en Slotervaart tot één Wijksteunpunt Wonen Nieuw-West. Bewoners uit het hele stadsdeel kunnen vanaf nu bij alle locaties van het Wijksteunpunt Wonen terecht. In de komende maanden zullen het ASW en Eigenwijks de samenwerking en samenhang tussen de andere werksoorten vorm geven. Op weg naar een sterk, betrouwbaar en dynamisch Netwerk Nieuw-West.

Artikel delen:

!WOON