Officiële aftrap energieteam 11 februari

27 januari 2011

Op vrijdag 11 februari a.s. vindt de officiële aftrap plaats van het Energieteam Wijksteunpunt Wonen. In de Amsterdamse voorraad huurwoningen kan veel energie bespaard worden. Dit is goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Het vraagt vaak wel om ingrepen in de woning. Het Energieteam ondersteunt en adviseert over maatregelen om huurwoningen energiezuiniger te maken. Dat vereist investeringen door de eigenaar en een plan waar de huurders achter staan.

Het nieuwe Energieteam helpt huurders bij het maken van plannen. De medewerkers bezoeken woningen en stellen een rapport op met energiebesparende maatregelen. Ze steunen, samen met het lokale wijksteunpunt wonen, de bewoners in de onderhandelingen met de verhuurder. Het energieteam is een project van Huurdersvereniging Amsterdam (HA) en is mogelijk gemaakt door financiële steun van de gemeente Amsterdam.

Op de bijeenkomst zal worden ingegaan op het beleid en ambities van verhuurders ten aanzien van energiebesparing en hoe zij omgaan met huurderparticipatie en –initiatieven. Ook komt een bewonerscommissie aan het woord en zal aan de hand van een voorbeeldproject worden besproken wat het treffen van energiebesparende maatregelen betekent voor woonlasten, wooncomfort en energielabels. Daarna volgt een kort debat, een officiële starthandeling en afsluitend een borrel.

Wanneer en waar?
Op vrijdag 11 februari a.s. van 15.00 uur tot 16.30 uur in Eigenwijks, Jan Tooropstraat 6, te Amsterdam. Eigenwijks is bereikbaar per trein, met metro, tram en bus (halte station Lelylaan). Let op! Betaald parkeren maandag t/m zaterdag 09.00 – 19.00 uur.

Aanmelden:
Huurdersvereniging Amsterdam en het Energieteam nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de officiële aftrap. U ontvangt binnenkort een schriftelijke uitnodiging.
Wij verzoeken u vriendelijk om u uiterlijk 7 februari a.s. aan te melden via info@huurdersvereniging-amsterdam.nl.

Meer informatie over het Energieteam is te vinden op www.energieteam-amsterdam.nl.

Artikel delen:

!WOON