Niet goed, geld terug

07 maart 2011

De verhuurder van ‘Residence Het Paardenhoofd’ op de Keizersgracht moet een kleine 30.000 euro aan teveel ontvangen servicekosten terugbetalen. Een 10-tal huurders had een procedure bij de huurcommissie aangespannen en die stelde hen in het gelijk. De verhuurder kon zich niet vinden in de uitspraken en daagde de huurders voor het kantongerecht. Daarbij voerde de verhuurder onder andere aanzienlijke kosten op voor de werkzaamheden van een zogenaamde huismeester.

De rechter oordeelde met zijn vonnis dat de kosten van de opgevoerde huismeester niet contractueel was overeengekomen en dat de werkzaamheden bovendien vrijwel volledig reguliere verhuurderstaken omvatte. Met het vonnis van de rechtbank kunnen de huurders nu de teveel betaalde servicekosten vanaf juni 2006 terugkrijgen. De verhuurder heeft inmiddels toegezegd dit te zullen doen. De gehele procedure nam meer dan 2 jaar in beslag, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Artikel delen:

!WOON