Donner’s 25 punten

21 april 2011

Verhoging huren met 120 euro per maand?

Minister Donner heeft vrijdag 15 april zijn 25 punten brief verstuurd. Het voorstel is om het puntensysteem aan te passen, en alle huurwoningen er 25 punten bij te geven. Dat betekent dat alle maximale huren met ongeveer 120 euro omhoog kunnen. Deze  huurstijging  is in het voorstel alleen mogelijk bij nieuwe contracten. Voor zittende huurders verandert er vooralsnog niets. Het voorstel van Donner is om dit al per 1 juli aanstaande te laten ingaan.

Mochten deze plannen door gaan dan zullen een heleboel nu nog sociale huurwoningen bij mutatie (een nieuwe huurder) in de vrije sector terechtkomen. Daarnaast hangt ook de maatregel van een extra huurverhoging van 5 % voor mensen met een inkomen boven de 43.000 nog boven de markt. Donner heeft deze voorlopig uitgesteld tot 1 juli 2012.  De Huurdersvereniging Oost organiseert samen met Wijksteunpunt Wonen Oost een informatie-avond over deze maatregel. U bent daarbij van harte welkom. U kunt hier de uitnodiging downloaden

Meer informatie over de maatregel kunt u ook vinden via: www.huurdersbedonnerd.nl

Artikel delen:

!WOON