Isoleren? Een redelijk voorstel!

20 april 2011

>Een huurder in de oude Pijp heeft een woning van corporatie de Alliantie gehuurd.Het dak blijkt te bestaan uit bitumen op planken en er valt dus niet tegenop te stoken. Hadden er nu kieren in het dak gezeten, dan was er sprake van een gebrek. Een tekort aan isolatie wordt niet als een gebrek gezien en dus kan je niet van de verhuurder eisen dat hij dit aanpakt. Wel kan je een ‘redelijk voorstel’ doen. In de wet is geregeld dat een verhuurder een redelijk voorstel van een huurder voor het isoleren van de beganegrondvloer, gevel of dak, of het vervangen van een oude conventionele CV-ketel moet accepteren.

De eerste brief van de huurder werd helaas terzijde geschoven. Maar een vervolgbrief, wijzend op mogelijke rechtsgevolgen, bracht meer op gang. Er ontstond overleg met als uitkomst dat de huurder een van de investeringen afgeleidde huurverhoging gaat betalen en de verhuurder het dak laat aanpakken. Een procedure op grond van het burgerlijk wetboek 7:243 was hierdoor gelukkig niet nodig.

Artikel delen:

!WOON