Huis van de Buurt in Jordaan geopend

04 juli 2011

Onder grote belangstelling van de buurt opende Roeland Rengelink vrijdag 1 juli aan de Elandsgracht het Huis van de Buurt Jordaan & Gouden Reael.

De stadsdeelwethouder onthulde in het bijzijn van de naamgever het bordje met de naam van de vernieuwde grote zaal: de ‘Jan Bosman zaal’. De opening werd muzikaal opgeluisterd door het Amsterdams Smartlappenkoor, het buurtkoor Straat & Dijk en de Orgelvrouwen. Tegelijk vond de start plaats van de Open Atelierroute Zuid-Jordaan, die het hele weekend duurde. Eerder op de dag was er een drukbezochte buurtconferentie met excursies in de Zuid-Jordaan. Zestig bewoners, deelraadsleden en medewerkers van stadsdeel en corporaties bezochten projecten waar het Huis van de Buurt en het Wijksteunpunt Wonen bij betrokken zijn, zoals renovatie & enenergiebesparing, bewonerszelfbeheer & herinrichting openbare ruimte en ouderenhuisvesting. Het Huis van de Buurt -het verbouwde Claverhuis- herbergt het Wijkcentrum, het Wijksteunpunt Wonen, IJsterk en het Sociaal Loket van het stadsdeel. Bewoners van de Jordaan & Gouden Reael kunnen hier dagelijks terecht voor informatie, advies en ondersteuning op velerlei gebied.

De foto’s van de opening staan hier en hier.

De foto’s van de Buurtconferentie staan hier.

 

 

Artikel delen:

!WOON