Direct Wonen moet direct stoppen

28 september 2011

Woningbemiddelaar Direct Wonen moet per onmiddelijk stoppen met het bemiddelen van woningen in Amsterdam. Al in 2009 heeft de gemeente Amsterdam, na vele waarschuwingen, de vergunning niet meer verlengd. Direct Wonen heeft twee jaar doorgeprocedeerd tot aan de Raad van State  maar ook deze heeft nu bepaald dat Direct Wonen terecht niet meer mag bemiddelen in woonruimte.

Ook de Wijksteunpunten Wonen krijgen al jarenlang signalen dat deze bemiddelaar zich stelslmatig niet aan de regels houdt. Er lopen vele rechtzaken van zowel gedupeerde huurders als gedupeerde verhuurders tegen Direct Wonen.

Nadat eerder al door de hoge raad was bepaald dat Direct Wonen de belangen van woningzoekenden ernstig heeft geschaad, heeft nu ook de hoogste bestuursrechter bepaald dat Direct Wonen terecht de vergunning om te mogen bemiddelen kwijt is.  Zie ook het persbericht van de gemeente Amsterdam.

Mocht Direct Wonen ondanks alles toch doorgaan met het aanbieden van woningen in Amsterdam, dan staat hier een boete op van 4000 euro per keer, tot een maximum van 40.000 euro.

Artikel delen:

!WOON