Huurcommissie legt sanctie op bij scheefwonen

05 juli 2012

Hoewel menigeen bij scheefwonen denkt aan een sociale huurwoning die wordt bewoond door een huishouden met een te hoog inkomen, heeft het bij de Huurcommissie een geheel andere betekenis. Onlangs ontvingen wij een uitspraak betreffende een woning op de Geldersekade, waarin de Huurcommissie de huurprijs fors heeft verlaagd.

Reden voor de huurverlaging is dat ”door verzakking van het pand er sprake is van een zodanige helling van de vloeren in de woning, dat de bewoonbaarheid ernstig wordt geschaad”. Dit gebrek, vallend onder categorie B (6) van het Gebrekenboek, leidt tot een verlaging van de huurprijs naar 30% van het wettelijk maximum. In dit geval ging de huurprijs van €192 naar €107 per maand. Verhuurder Ymere is een renovatie aan het voorbereiden. Als de gebreken zijn verholpen, mag de huur weer omhoog.

Download hier het dictum van de uitspraak.

Het Huurteam van het WSWonen Centrum helpt huurders bij het aanpakken van onderhoudsproblemen, indien nodig door het voeren van een procedure bij de Huurcommissie. Klik hier voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Artikel delen:

!WOON