Veiling Marnixstraat / Westerkade van de baan

14 juli 2012

Stadsdeel Centrum heeft onlangs overeenstemming bereikt met NV Stadsherstel over de eigendomsoverdracht van de panden Marnixstraat 291-295 en Westerkade 24-25. Dat hebben de bewoners afgelopen week per brief van het stadsdeel vernomen. Een grote opluchting voor de bewoners, want hiermee is de veiling van de panden definitief van de baan.

Vorig jaar bood het dagelijks bestuur van het stadsdeel de panden te koop aan op de veiling. De bewoners, ondersteunt door het WSWonen en Huurdersvereniging Centrum, trokken aan de bel. Zij vreesden te worden uitgeleverd aan de hoogstbiedende vastgoedboer, die mogelijk louter een financieel belang voor ogen heeft. Eerder hadden de woningcorporaties laten weten geen interesse te hebben in aankoop van de panden. Op advies van de voltallige commissie Bouwen en Wonen heeft de verantwoordelijk  portefeuillehouder Boudewijn Oranje de veiling ongedaan gemaakt. Er ging opnieuw gepraat worden met bewoners, de woningcorporaties en met NV Stadsherstel. Uiteindelijk is met Stadsherstel overeenstemming bereikt.

De eigendomsoverdracht van de drie panden, met daarin totaal zeven woningen, zal per 1 augustus plaatsvinden. Stadsherstel heeft de bewoners laten weten dat er geen gedwongen uitplaatsing zal plaatsvinden.

Lees ook het artikel, begin dit jaar geschreven door bewoonster Gemma Keijzer, in Huurbrief 31 (pagina 4) van Huurdersvereniging Centrum.

Klik hier voor het bericht op de website van stadsdeel Centrum.

Artikel delen:

!WOON