Van wie zijn de corporatiewoningen?

05 november 2013

Op het 25-jarig jubileum van het ASW vertelde Henri Zegers over de geschiedenis van de volkshuisvesting. Na elke periode vroeg hij aan de zaal: van wie zijn de woningen? In de negentiende eeuw waren ze van particulieren, later kreeg de overheid steeds meer te vertellen. U kunt de presentatie hier downloaden.

Naar aanleiding van de misstanden en de financiële problemen van woningcorporaties publiceerde Het Parool voorjaar 2012 een serie artikelen. Het slot was een interview met de als kritisch bekend staande professor André Thomsen, waarin hij ook inging op de geschiedenis. Een samenvatting van het interview kunt u hier downloaden.

Op de website van de Huurdersvereniging Amsterdam kunt u een uitgebreide geschiedenis van de volkshuisvesting downloaden. Klik hier.

Artikel delen:

!WOON