Nieuwe regels huurtoeslag

02 januari 2014

Sinds kort is er het één en ander veranderd met betrekking tot de huurtoeslag.

Tot nu toe was het voor de meeste mensen, die recht hebben op een huurtoeslag, gebruikelijk dat de Belastingdienst de huurtoeslag rechtstreeks aan de verhuurder overmaakte, en de huurder de verlaagde huur aan de verhuurder betaalde.

Dat is vanaf nu veranderd: de Belastingdienst gaat de toeslag nu aan de huurders overmaken, en bewoners moeten nu zorgen dat het volledige huurbedrag aan de verhuurder betaald wordt.

Dit brengt wel enige risico’s met zich mee: de huurtoeslag komt meestal een paar dagen eerder binnen dan de huur moet worden betaald. Daarom raden wij u aan om een automatische incasso te regelen voor het betalen van de volledige huur, of indien u dit al heeft, het bedrag aan te passen.

Voor bewoners die aan een schuldhulpverleningstraject meedoen is er een andere regeling getroffen.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.belastingdienst.nl

Artikel delen:

!WOON