Leefbaarheid en veiligheid – vooraankondiging informatieavonden

27 mei 2014

Na onze twee laatste bewonersbijeenkomsten is het ons meer dan duidelijk geworden: de bewoners van Nieuwendam, en dan vooral in de straten rondom ons kantoor, zich uiterst onveilig voelen. De reeks aan inbraken waar de buurt de laatste tijd opnieuw door geteisterd wordt, uitten zich tijdens onze meest recente bijeenkomst van maandag 28 april in een flink aantal klachten over het optreden van zowel de politie als de corporatie. Tevens werd er bezorgdheid geuit over het bewonersgedrag wat rondhangende dieven in de gelegenheid stelt om het gebouw zonder al teveel moeite te betreden.

Enkele voorbeelden van de besproken klachten zijn:
a. Het plaatsen van deurmatten en/of andere materialen waardoor de deuren bij de hoofdingangen open blijven, bijvoorbeeld zodat buiten spelende kinderen niet aan
hoeven te bellen.
b. De bewoners geven aan dat er te weinig camera’s en dat degene die er zijn, niet evenredig verdeeld zijn. Een aantal bewoners vroegen zich af waarom er in hun flat op de eerste en de vierde verdieping camera’s hingen terwijl dit op de tweede en derde verdieping niet het geval was.
c. De onduidelijkheid over waarom een deel van de flat wel dubbele beglazing heeft terwijl er in hetzelfde complex een flink aantal woningen enkelglas heeft. De bewoners geven aan dat ze enkelglas een stuk onveiliger vinden.

Met het oog op de aankomende zomervakantie waarbij veel bewoners minder vaak in hun woning zullen zijn, organiseren we eind juni onze volgende algemene bijeenkomst over inbraakpreventie en veiligheid. Wij houden u op de hoogte van de datum, locatie en het tijdstip. Uiteraard kunt u al eerder bij ons terecht wanneer u (individueel of als collectief) zich wilt uitspreken over uw buurt.

Artikel delen:

!WOON