030 en 020 in actie tegen verhuurder

12 januari 2015

Vorige week schreven we al over verhuurder Nahuys BV die door haar toedoen 60 bewoners op straat deed belanden. Nahuys was al eerder door de gemeente Amsterdam gewaarschuwd dat het pand Heathrowstraat 3-5 zeer brandgevaarlijk was, maar ondernam weinig actie. De gemeente moest het pand toen wel met onmiddellijke ingang sluiten. Sinds 12 november staan de 60 bewoners op straat. Kassa TV bestede zaterdag aandacht aan verhuurder Nahuys BV.

Niet alleen in Amsterdam spelen deze problemen, in Utrecht speelt dit zelfs al langere tijd. Afgelopen zaterdag 10 januari schonk Vara’s Kassa TV veel aandacht aan verhuurder Nahuys BV in een grote reportage. Het item staat in het geheel online. Vooral de problemen rond de verhuur van een pand in de Zamenhofdreef kwamen aan de orde. Hoewel Kassa de verhuurder meerdere malen heeft benaderd voor een weerwoord wilde deze niet reageren. Dat deed Nahuys een dag later overigens wel in een mail aan RTV Utrecht. Verhuurder Nahuys pleit zich in die mail vrij van alle aantijgingen: niet de gemeente of de bewoners, maar Nahuys staat volledig in haar recht. Ondertussen laat een Utrechts Gemeenteraadslid nav de uitzending weten ook actie te willen tegen huisjesmelkers.

Artikel delen:

!WOON