Langer zelfstandig wonen @ Oud-Zuid

17 maart 2016

Uit (rijks-)beleid volgt dat mensen langer zelfstandig moeten blijven wonen. Soms betekent dat dat je vroegtijdig hierop zou moeten anticiperen. Woningaanpassingen of tijdige verhuizingen kunnen oplossingen bieden.  Het stadsdeel heeft daarom dit onderwerp opgenomen in enkele gebiedsagenda’s. Zo ook in Oud-Zuid.

Om een beter beeld te krijgen van wensen en verwachtingen en een goed afgestemd aanbod voor mensen die met dit onderwerp aan de slag willen loopt er nu een onderzoek. Bent u tussen de 55 en 75 jaar oud en wilt u geinterviewd worden? Neem dan contact op met Olesia Babaytseva via 06-243 63 956.

Er is al het nodige aan aanbod voor mensen die hulp en advies willen op dit terrein:

De wooncoach

Bent u boven de 55 en wilt u zich oriënteren op de woonmarkt zodat u langer thuis kan blijven wonen? Woont u als 65 plusser in een corporatiewoning  en bent u toe aan verhuizen naar een benedenwoning of wilt u van een 5 kamerwoning naar een kleinere woning? Wilt u  niet ( meteen) verhuizen maar weten of er hulpmiddelen zijn die u toestaan om langer op uw huidige woning te blijven? Dan kan het nuttig zijn als u een afspraak maakt met een wooncoach die u van tips en adviezen kan voorzien en u eventueel op weg kan helpen naar professionele ondersteuning indien u dat wenst. Neem contact op voor een afspraak via ons webformulier of 020 6645383 (Els Franssens).

De woningnetspreekuren

Komt u nu of mogelijk in de toekomst in aanmerking voor een sociale corporatiehuurwoning dan is het zaak u in te schrijven op woningnet. Heeft u hier hulp bij nodig, dan kunt u terecht bij de woningnetspreekuren in Zuid. Zie hier voor de locaties en openingstijden. staat u nog niet ingeschreven en wilt u uw woonduur toch behouden dan is er een coulanceregeling

De Stadsdorpen

De stadsdorpen in Zuid zijn zelforganisaties waarbij men kennis en informatie uitwisselt en soms problemen gezamelijk aanpakt.

Artikel delen:

!WOON