Mooie herinneringen aan advocaat Frans Panholzer

14 maart 2016

De bevlogen huurrechtadvocaat Frans Panholzer is niet meer. Afgelopen donderdag overleed hij rustig thuis. Frans stond altijd klaar voor mensen in juridische nood. Huurders konden rekenen op zijn snelle en meestal effectieve optreden. Soms kortaf in de communicatie, maar vaak met mooie droge Amsterdamse humor. Boze verhuurders maakten geen indruk op hem. Ook niet toen een woeste verhuurder hem jaren geleden met voodoo kunsten bedreigde. “U schrijft dat u een zwarte tong heeft. Dat lijkt mij niet prettig. Wellicht heeft het Kruidvat daar een middeltje tegen.”

Frans werkte vanaf het begin samen met de huurteams, de wijksteunpunten en het Emil Blaauw Proceskostenfonds. We gaan hem missen. Gelukkig hebben we nog wel vele mooie herinneringen, waaronder dit interview  dat we in november opnamen en nu publiceren met zijn instemming. “Het veel te tamme interview kan online. Ik wil ook nog wel een fellere en smeuïger versie op camera zetten als je een ploeg achter de hand hebt.” Daar is het niet meer van gekomen.

Artikel delen:

!WOON