Ouderen als inspiratiebron

21 maart 2016

Studenten van de HvA gaan creatieve ideeën bedenken voor het vraagstuk hoe ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen in stadsdeel Centrum, een stadsdeel waar veel ouderen problemen ondervinden. Veel plekken in Amsterdam zijn niet geschikt voor rolstoelen en de meeste woningen hebben geen lift. Eddy Bleeker van het WSWonen Centrum is gevraagd om op 24 maart te jureren.

Ouderen blijven graag in hun vertrouwde omgeving wonen en verhuizen kost meestal een hoop geld. Daarom is het goed om naar andere oplossingen te kijken.

Op maandag 7 maart was de kick-off van het project ‘Ouderen langer zelfstandig thuis’ in het stadhuis van Amsterdam. Ongeveer 90 studenten van de minor ‘Creativiteit en Innovatie’ van de Hogeschool van Amsterdam kwamen samen om klaargestoomd te worden voor de komende weken.

Het Wijksteunpunt Wonen Centrum is intensief betrokken bij het Wooncoach project. In dit project proberen we met huisbezoeken bij ouderen te kijken naar oplossingen om langer zelfstandig te blijven wonen in de huidige woning, dan wel na te denken over verhuismogelijkheden.

 

Eerder verschenen artikelen over het wooncoachproject:

Wooncoaches is hele stad na succesvolle proef [17 maart 2016]

Van hoog naar laag via de Wooncoach [2 februari 2016]

Wooncoach bezoeken in volle gang [3 juni 2015]

Project Wooncoach van start [20 januari 2015]

 

 

 

Artikel delen:

!WOON