Stadgenoot zorgt voor warme voeten

21 maart 2016

Wooncomfort en energiebesparing gaan vaak hand-in-hand. Een huurder in de Uiterwaardenstraat wilde daarom zijn woning verbeteren. Dubbel glas en vloerisolatie zouden goede maatregelen zijn. In eerste instantie liet de verhuurder weten dat dubbel glas in deze woningen niet tot de mogelijkheden zou behoren. Vasthoudendheid van de bewoner en het Wijksteunpunt Wonen, en informatie van de oude renovatiecommissie -in het verleden had de verhuurder nota bene zelf dubbel glas in een aantal woningen aangebracht-, zorgden ervoor dat de verhuurder in latere instantie toch serieus naar het verzoek ging kijken.

De huurder en de verhuurder zijn er ondertussen uit. Voor een bedrag van ongeveer 23€ per maand aan huurverhoging wordt zowel het enkel glas vervangen als vloerisolatie aangebracht. Beide maatregelen vallen in principe onder de wettelijke mogelijkheden voor huurders om af te dwingen mits men bereid is de bijpassende huurvehrogingen te betalen. Hier is het toepassen van die wettelijke mogelijkheid dus gelukkig niet nodig geweest.

Dubbel glas wordt in hoog tempo geplaatst, ook in delen van de stad als Amsterdam-Zuid waar relatief nog veel enkel glas is. Vloerisolatie bij huurwoningen blijft nog sterk achter, evenals muurisolatie voor de enkelsteens muren die gangbaar zijn bij woningen van voor de 2e wereldoorlog.

 

 

 

 

Artikel delen:

!WOON