Warmtebeeldcamera in aktie

01 maart 2016

Sinds kort heeft het Wijksteunpunt Wonen Centrum een eigen warmtebeeldcamera. Met deze camera kunnen temperatuurverschillen goed in beeld worden gebracht. Erg handig om te zien waar warmte naar buiten verdwijnt en kou naar binnen komt. Ook lekkages kunnen met de warmtebeeldcamera getraceerd worden. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een energiecheck.

De warmtebeeldcamera is zeker een goed middel als u vindt dat uw gasrekening aan de hoge kant is en u niet duidelijk krijgt waardoor dat komt. De resultaten kunnen dan als onderdeel van onze energiecheck uitkomst bieden. Neem dus contact op met het Wijksteunpunt Wonen Centrum als u interesse heeft in de warmtebeeldcamera en wij komen kosteloos bij u thuis om deze energiecheck uit te voeren.

Met de energiecheck bekijken wij ook of uw woning energiezuiniger kan worden gemaakt. Dat kan door het aanbrengen van een HR-ketel of door het vervangen van enkel glas door dubbel glas. Dit zijn wat grotere ingrepen in uw woning die u in overleg met uw verhuurder kan bespreken. Voor de aanleg mag de verhuurder een redelijke huurverhoging vragen. Wij kunnen samen met u bekijken wat de mogelijkheden zijn en bieden ondersteuning in het overleg met de verhuurder.

Daarnaast bekijken we of u zelf kleine aanpassingen kunt doen om de woning energiezuiniger te maken. Deze aanpassingen kunt u eenvoudig zelf aanbrengen. Hierbij kunt u denken aan een waterbesparende douchekop, spaarlampen en radiatorfolie.

Tenslotte bespreken we met u hoe u zelf met energie omgaat. Wellicht laat u het licht aan staan als u even weg bent, of zet u de thermostaat niet omlaag als u gaat slapen. Zo zijn er nog tal van gedragsaanpassingen mogelijk die er toe kunnen leiden dat u minder gas en elektra verbruikt.
Geïnteresseerd? Maak een afspraak met het WSWonen Centrum voor een check. Een aantal dagen na het huisbezoek krijgt u een om maat gemaakt rapport en advies.

Mocht u dubbelglas of een zuinigere cv-ketel willen dan helpen wij u met de aanvraag bij uw verhuurder.

U kunt ons bellen of mailen voor een afspraak. Tel (020) 622 42 88 / centrum@wswonen.nl.

 

Artikel delen:

!WOON