Uit de praktijk afl XII: Koop breekt geen huur

21 april 2016

Kleine -vaak minder professionele- verhuurders willen nog wel eens bij het Wijksteunpunt Wonen in beeld komen vanwege rare opzeggingsgronden van huurovereenkomsten. Niet alle huurders zijn volledig op de hoogte van de mogelijke opzeggingsgronden. Het betekende dan ook wat voor de huurders van een woning in Buitenveldert toen de verhuurder zei de woning te willen verkopen en de huur daarom op wilde zeggen. Huurders, niet bekend met het Nederlandse rechtssysteem, gingen daarom voor advies naar het Wijksteunpunt Wonen.

Gewapend met de kennis dat verkoopplannen geen opzeggingsgrond voor een huurovereenkomst zijn, durfden de huurders te zeggen dat ze liever bleven wonen. De verhuurder kwam daarna met de melding dat hij dichter bij het VU-ziekenhuis wilde wonen wegens een medische situatie. Hij zei op wegens ‘dringend eigen gebruik’. Gelukkig leerde het kadaster ons dat de verhuurder al vlak bij het ziekenhuis woonde, dus ook die grond sneed geen hout.

Artikel delen:

!WOON