Zwaar achterstallig onderhoud en getreiter

13 april 2016

Huurder woont al lange tijd in zijn woning in Oost. Omdat de huisbaas nooit iets deed aan onderhoud heeft Stadsdeel Oost in 1995 een aanschrijving uitgebracht op het pand. Nog steeds zijn niet alle gebreken verholpen.

Afgelopen maart kwam een huurder op het spreekuur van WSWonen Oost. Sinds 1995 ligt er een aanschrijving van Bouw en Woningtoezicht op het pand vanwege ernstig achterstallig onderhoud. In 2002 heeft de Huurcommissie de huur verlaagd vanwege alle gebreken. De woning is heel slecht onderhouden.

Intimidatie

Er is nu wel al bijna twee jaar een aannemer bezig om de klachten te herstellen, maar hij doet heel weinig en is heel vervelend naar de huurder toe. Hij praat steeds over criminele activiteiten van de verhuurder en heeft het over knokploegen. Tijdens het eten besprak hij met zijn collega werklieden, duidelijk hoorbaar voor de huurder, dat het nu eindelijk was gelukt om een vrouw van 80 jaar oud weg uit haar woning te pesten. Huurders vermoeden dat deze aannemer met de verhuurder samenwerkt om huurders weg te pesten.

Steeds krijgen de huurders een document onder de neus geduwd om te tekenen. Een document over het onderhoud. Maar huurders zien dat niet zitten, de klus is nog niet geklaard. Het pesten gaat ondertussen wel door. Zo moest onlangs het toilet vervangen worden. Op het moment dat de aannemer deze eruit gehaald had, moest hij opeens naar een spoedklus, en hij kwam niet meer terug. Vervolgens hebben huurders tien (!) dagen zonder toilet gezeten.

Vorige maand heeft huurder deze aannemer uit zijn woning gezet omdat hij hem helemaal zat was. Huurder is nu wel bang dat er een brief van de advocaat van de eigenaar komt omdat ze hem eruit gezet hebben. Het Wijksteunpunt Wonen Oost heeft geadviseerd om de aannemer de volgende keer wel weer binnen te laten. Huurders zijn immers verplicht om mee te werken aan herstelwerkzaamheden. Maar dan moeten er eerst wel heel duidelijke afspraken gemaakt worden, want zo gaat het natuurlijk niet goed!

 

Foto’s kelder en verrotte steunbalk van balkon:

Ruyschstraat_kelder Ruyschstraat_balkon

 

Artikel delen:

!WOON