Inkomen plotseling gedaald: Woonkostentoeslag aanvragen

25 mei 2016

Bij de Wijksteunpunten Wonen komen steeds meer vragen van mensen die de huur niet kunnen betalen omdat het inkomen sterk gedaald is. Door de hoge huur hebben zij vaak geen recht op Huurtoeslag. Veel huurders (en ook eigenaren) weten niet dat er de mogelijkheid is om Woonkostentoeslag aan te vragen bij de gemeente Amsterdam.

Als het inkomen plotseling een stuk daalt dan kan het gebeuren dat je de huur of de hypotheek niet meer kunt betalen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je je baan kwijtgeraakt bent , of na een scheiding.

Bij de aanvraag van de Woonkostentoeslag geldt de voorwaarde dat u geen recht op huurtoeslag heeft en u moet een andere woning gaan zoeken. Dat laatste is wel van belang want de regeling is tijdelijk.

Voor informatie zie de website van de gemeente Amsterdam. Een formulier kunt u telefonisch aanvragen (020 – 252 6000).

Komt u niet voor Huurtoeslag in aanmerking omdat uw huur net boven de huurtoeslaggrens zit dan is het raadzaam om ook contact op te nemen met uw verhuurder . In veel gevallen is deze bereid om de huur met enkele Euro’s te verlagen waardoor u wel huurtoeslag aan kunt vragen en u niet gedwongen wordt om te verhuizen.

Artikel delen:

!WOON