ASVA: Camelot verhuurt luchtkastelen

08 augustus 2018

De ASVA, de Amsterdamse studentenvakbond, is boos op verhuurder Camelot. Op 7 augustus jl. togen zij met een opblaas-luchtkasteel naar jongerencomplex Wasa Village om te protesteren tegen het verhuurbeleid van huisbaas Camelot. Een leuke en creatieve actie!

Afgelopen mei beschreven we hoe huurders van Camelot verplicht € 202,50 moeten betalen om toegang te krijgen tot een website, MyCastle, waar de huurders helemaal niet zoveel profijt van hebben. De bewoners kunnen via die site hun huurbetalingen bekijken of klachten indienen bij de verhuurder. Een leuke ‘service’, maar dat zou gewoon gratis moeten zijn. In heel Nederland zijn er duizenden huurders van Camelot die dat bedrag moeten betalen, die simpele webpagina levert zodoende honderdduizenden euro’s op voor de verhuurder.

!WOON heeft begin dit jaar huurders van dit complex met 358 wooncontainers nabij Sloterdijk benaderd. Velen van hen vertelden dat ze het zeer raar vonden dat ze dat bedrag moesten betalen maar tegelijkertijd gaven aan dat ze geen keus hadden, ze hadden namelijk wel een kamer nodig. Hierna hebben we een jurist ingeschakeld die nu namens een aantal huurders een rechtszaak zal starten om deze bedragen terug te krijgen. Grotere doel is dat Camelot helemaal met deze gedwongen winkelnering stopt. Het NRC schreef afgelopen mei in een groot artikel ook al over deze verkooptruuk van Camelot.

 

Artikel delen:

!WOON