Hulp voor bewoners in Haarlemse Transvaalbuurt

27 september 2018

Te hoge huurprijzen, achterstallig onderhoud, onterechte huuropzeggingen .… het komt niet alleen in Amsterdam voor. Sinds we actief zijn in de Haarlemse Transvaalbuurt helpen we ook daar bewoners met klachten. We krijgen regelmatig huurders op bezoek die last hebben van achterstallig onderhoud. Dat is bij veel woningen al aan de buitenkant te zien. Helaas is de situatie dan binnen vaak even slecht. Bijvoorbeeld lekkages aan het dak met schimmel en schade aan de spullen van de bewoners tot gevolg. Dit soort situaties zijn niet normaal.  We helpen de bewoners en spreken de verhuurder aan op de verantwoordelijkheid om voor een goed onderhouden woning te zorgen.

Controleer je huurprijs

In veel gevallen klopt de huurprijs in deze wijk niet en ligt de gevraagde huurprijs €300 boven het maximum op basis van de puntentelling van de woning. Vergeleken met Amsterdam is de WOZ waarde veel lager, waardoor de puntentelling hier haar nut bewijst. In een aantal gevallen vroeg !WOON samen met bewoners huurverlaging aan. Met succes, soms zelfs al voordat het tot een uitspraak hoefde te komen. Zo ging een verhuurder na de start van een procedure bij de Huurcommissie alsnog akkoord met een voorstel huurverlaging. Daardoor ging de kale huur uiteindelijk met bijna € 250 per maand omlaag.

Hulp nodig, kom langs!

Wil de verhuurder u eruit hebben, heeft u vragen over uw huurprijs of het onderhoud aan uw huurwoning, kom dan langs.  Bewoners kunnen elke week op woensdagmiddag en donderdagavond  op het spreekuur op  Generaal Cronjéstraat 1A terecht voor advies en ondersteuning. U kunt ook gebruik maken van ons digitale formulier.

!WOON adviseert en helpt bewoners met oplossen van problemen en nemen van initiatieven in en rond de woning. We zijn in 2017 ontstaan door samengaan van het Amsterdams Steunpunt Wonen en de Wijksteunpunten Wonen. Sinds oktober 2017 zijn wij ook actief voor huurders in de Haarlemse Transvaal- en Frans Halsbuurt.

Artikel delen:

!WOON