Bewoners Sloterhof willen 600 woningen verduurzamen

24 januari 2019

Bewoners van het complex Sloterhof in Nieuw-West willen graag een mooie en duurzame woning en leefomgeving. Met hulp van het Projectteam Energie en Woningverbetering (PEW) van !WOON is een bewonerscommissie opgericht. Samen gaan we voor verduurzaming, daarom is bij de verhuurder een voorstel ingediend voor aanbrengen van HR++ dubbel glas. Nu gaat de commissie in gesprek met de verhuurder over het plan.

Bewoners slaan de handen ineen

De 14 leden van de bewonerscommissie vertegenwoordigen ruim 600 bewoners uit verschillende complexen in drie straten:  de Comeniusstraat, de Johan Huizingalaan en de Hemsterhuisstraat. Naast het voorstel voor dubbel glas verkent de bewonerscommissie met hulp van het PEW andere mogelijkheden voor het verduurzamen van de complexen. Bijvoorbeeld om het complex geheel aardgasvrij te maken.

Alle blokken van het Sloterhof zijn eigendom van een particuliere verhuurder en betreffen naoorlogse Airey-woningen. De woningen zijn in 2016 omgezet van gemeentelijk- naar rijksmonument. Het isoleren van Rijksmonumenten is een bouwkundig complex traject.

Wilt u meer informatie over het samen met andere bewoners in uw complex ontwikkelen van een redelijk voorstel voor dubbel glas of andere vormen van isolatie? Neem contact op met ons Projectteam Energie en Woningverbetering.

Artikel delen:

!WOON