Looptijd energiebespaarlening voor VVE’s naar 30 jaar

01 februari 2019

Het Nationaal Energiebespaarfonds biedt VVE’s nu ook leningen aan met een looptijd van 30 jaar. Voorheen konden leningen alleen worden afgesloten tegen een looptijd van 10 of 15 jaar. Met een looptijd van 30 jaar wordt de aflossing gespreid over een langere periode, waardoor de maandlasten lager zijn.

Een VVE energiebespaarlening wordt door de VVE afgesloten en is bedoeld voor verduurzaming van het pand of het complex. Als de VVE onvoldoende geld in kas heeft om deze verbeteringen te realiseren kan een geldlening uitkomst bieden. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van het Natonaal Energiebespaarfonds.

VVE’s in Amsterdam met meerderheid eigenaar-bewoners die willen weten welke energiebesparende aanpassingen in hun complex of pand aangebracht kunnen worden, kunnen een gratis energieadvies aanvragen bij de gemeente. Gemengde VVE’s met meerderheid huurders kunnen terecht bij het Projectteam Energie en Woningverbetering van !WOON.  Een energieadviseur komt langs om de mogelijkheden in kaart te brengen en kan u hierover informeren. Denk bijvoorbeeld aan isolatie van het dak, de gevel en de vloer, maar ook zonnepanelen of isolerend glas.

Artikel delen:

!WOON