Bouwoverlast in Europahuis: huurders willen korting

11 april 2019

Het Europahuis in de James Wattstraat bij het Amstelstation in Amsterdam, is geheel vernieuwd. Er zijn drie etages opgebouwd en naast de kantoorfunctie zijn er nu 204 nieuwe studio’s gebouwd. Dit project van City Pads wordt verhuurd door Holland 2 Stay. Dat gaat alleen nog niet helemaal goed blijkt nu 35 huurders via !WOON een advocaat hebben ingeschakeld. Grootste probleem: terwijl de woningen al zijn verhuurd is het pand eigenlijk nog niet geschikt voor bewoning.

De jongeren en studenten hebben veel overlast van allerlei bouwwerkzaamheden vanaf 7 uur in de ochtend. De liften werkten een tijd niet, de verwarming functioneert niet naar behoren, de ramen zijn slecht geïsoleerd en warm water is niet of beperkt beschikbaar. Verder zijn gym, sauna en dakterras zijn nog niet beschikbaar terwijl de bewoners er wel voor betalen. Ook is de beveiliging slecht.

Deze lijst klachten stuurden de huurders naar de eigenaar. Deze gaf een korting van 25% voor de eerste twee maanden. De bewoners willen deze korting op de huur tot het moment dat alles klaar is en alle (bouw)overlast voorbij is. De advocaat wacht nu op een reactie van de verhuurder.

Vorig jaar schreven we al een nieuwsbericht over problemen bij transformatie van kantoren naar woonruimte. Omzetting is mooi, alleen het proces loopt dus nog niet overal soepel.

Artikel delen:

!WOON