Voortaan warme voeten in de Madurastraat

02 mei 2019

Woon je op de begane grond en is de vloer niet goed geïsoleerd? Dan heb je al snel koude voeten. Natuurlijk helpen vloerkleden en een paar goede pantoffels, maar nóg beter is het de vloer te isoleren. Als huurder doe je dat niet zomaar even zelf. Een huurder uit de Madurastraat in Oost kreeg vorige week met hulp van !WOON voor elkaar dat zijn verhuurder De Alliantie dit gaat regelen tegen een beperkte huurverhoging.

In eerste instantie reageerde De Alliantie niet enthousiast. Ze pakken dit soort werk liever niet per woning aan, maar per heel woonblok. Deze huurder gaf echter niet op. De wet zegt dat een verhuurder in moet gaan op een redelijk voorstel van de huurder als er onvoldoende isolatie is. In dit geval was een individueel voorstel redelijk, omdat het niet ingewikkeld is om deze werkzaamheden per woning uit te voeren. Na uitwisseling van argumenten door de huurder en !WOON met uitleg over de wettelijke regeling besloot De Alliantie alsnog aan de slag te gaan en de vloer te isoleren. Heel fijn dat De Alliantie hiervoor alsnog open stond.

Huurders hebben recht op een goed geïsoleerde woning. Dit is alweer ruim 10 jaar geregeld in de wet maar is bij veel verhuurders en huurders nog niet zo bekend. Is de isolatie van je huurwoning niet op orde en heb je nog enkel glas, dan kan je de verhuurder vragen dit op te pakken. Dan moet je wel bereid zijn een (vaak beperkte) huurverhoging te betalen. Deze verdien je deels terug via een lagere energierekening. Daarnaast gaat het comfort van je huis er zeker op vooruit. !WOON kan je helpen om te kijken hoe de isolatie in jouw woning ervoor staat en of je ook recht hebt op betere isolatie. Soms kan dat per afzonderlijke woning via het team van !WOON in je buurt. Wanneer de isolatie beter of alleen maar per blok kan worden geregeld schakelen we ons speciale Projectteam Energie & woningverbetering in. Meer weten?

Informatie over de mogelijkheden vind je hier op onze website.

Of neem contact op met het kantoor van !WOON in jouw buurt.

Artikel delen:

!WOON