Nieuwe stap verduurzamen Cronenburg en Egelenburg

24 oktober 2019

Als het aan de verhuurder van huurcomplexen Cronenburg en Egelenburg ligt, is 2019 de laatste winter dat bewoners in de kou zitten. De twee flats met een eigen straatnaam stan in de wijk Buitenveldert. Al in oktober 2016 bereikte het Projectteam Energie en Woningverbetering van !WOON een prachtig akkoord voor de ruim 200 huurders: de verhuurder van de flats zegde de bewoners toe te investeren in dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie en een beter ventilatiesysteem.

Sindsdien zat de eigenaar allesbehalve stil. Er werd een architect in de arm genomen voor de verbouwplannen en een aannemer om deze te realiseren. Vergunningen werden aangevraagd om de maatregelen uit te voeren. Alles ging voortvarend totdat het plan stuitte op de welstandscommissie van de gemeente. In het voorjaar van 2019 leek een oplossing gevonden te zijn. Als eerste stap is de eigenaar aan de slag gegaan met het maken van een modelwoning op basis waarvan er een definitief oordeel zou komen.

In augustus kwam er goed en slecht nieuws. Voor de lagere delen van het gebouw zijn de bezwaardetails overkomen en kan de vergunning in principe afgegeven worden. Helaas is dat voor de hogere delen nog niet het geval. De enige oplossing is dat er nu ook in dat deel een modelwoning komt. Op zich is de verhuurder daartoe bereid. Maar dit kost weer erg veel tijd. Intussen beraadt iedereen zich op mogelijk snellere manieren om het eens te worden. Daarna kunnen verhuurder en aannemer weer verder om de klus te gaan klaren. De verhuurder heeft aan !WOON aangegeven het liefst gewoon in het voorjaar 2020 te starten met  de energie besparende maatregelen. Van uitstel komt dus niet altijd afstel.

Isolatieplan voor uw wooncomplex?

Wilt u ook samen met andere bewoners onderzoeken wat de mogelijkheden zijn? Mail dan ons Projectteam Energie en Woningverbetering of bel 020-5230130 en vraag naar een medewerker van het Projectteam Energie.

Bewoners Roëllstraat op weg naar dubbelglas

Artikel delen:

!WOON