Toch dubbelglas terwijl verhuurder niet wilde

28 oktober 2019

Diana Wyatt is een actief in een complex huurwoningen in de Watergraafsmeer in Amsterdam Oost. Ze vertelt in deze korte video hoe zij en haar buren met hulp van !WOON dubbelglas voor elkaar kregen. De verhuurder wilde eerst niet meewerken om het enkelglas te vervangen door isolatieglas. Toch lukte dat bij haar en vijftien buren. Na sommatie van een advocaat en met een garantie van het Emil Blaauw Proceskostenfonds ging de verhuurder overstag. Inmiddels is hij overtuigd van nut en noodzaak en is ook bij drie andere complexen in de buurt de energieprestatie van de woningen sterk verbeterd. Kijk hoe Diana het aanpakte en hoe het haar meer comfort en € 25 per maand aan besparingen oplevert, ondanks een beperkte huurverhoging.

Wil je ook dubbelglas in jouw huurcomplex? Lees dan meer op deze pagina. Hou er wel rekening mee dat de besparing op de energierekening afhankelijk is van diverse factoren. Het rendement kan hoger of lager uitvallen. De woning van Diana is gelegen in de wijk Middenmeer in Amsterdam Oost. Het gaat om een 4-kamer woning met een hoog plafond en relatief grote ramen aan de voor en achterkant.

Bewoners Roëllstraat op weg naar dubbelglas

Artikel delen:

!WOON