Zes (slechte) redenen om géén energiecoach uit te nodigen

15 oktober 2019

Slimme tips en gratis bespaarproducten, waarom niet?

Een energiecoach brengt gratis slimme tips, bespaarproducten en verder geen enkele verplichting of vervolg. Behalve dan een lagere energierekening. Toch horen wij bij !WOON verschillende twijfels bij bewoners. We vinden het leuk die eens op een rijtje te zetten. En uit te leggen waarom een energiecoach aan huis wél een goed idee is.

Zes misverstanden over de energiecoach

1  Dan zit ik straks ergens aan vast…

Een gratis bezoek met slimme tips, gratis bespaarproducten en verder geen enkele verplichting of vervolg. Dat klinkt te mooi om waar te zijn…  Maar dit kan écht, omdat de gemeente de onkosten betaalt. Er zit dus geen addertje onder dit mooie gras.

2  Ik wil niet iemand van de gemeente of de verhuurder in huis

De coach is een onafhankelijke vrijwilliger, getraind en begeleid door !WOON. De gemeente betaalt ons, maar we zijn er voor de bewoners. We geven dan ook niets door aan gemeente of verhuurder. 

3  Ik heb al geïsoleerd en/of zonnepanelen

Super goed. Je moest voor dat soort ingrepen natuurlijk wel investeren! Voordeel van de energiecoach is dat deze kijkt naar de manieren om te besparen zónder investering. Door dingen binnenshuis anders te doen of anders te gebruiken, kun je ook besparen. De coach kan vertellen hoeveel.

4   Ik heb al ledlampen of ik ben al zuinig

Bijna overal valt nog wel iets te verbeteren. Laat je verrassen door de tips van een coach. Er is vast een tip die je nog niet kende of een handig gratis bespaarproduct dat je nog niet hebt.

5   Ik regel het zelf wel, ik hoef geen begeleider

De naam coach roept soms verwarring op. Het is meer een adviseur maar dat klinkt weer zo commercieel. In elk geval: het bezoek is eenmalig, de energiecoach is een vrijwilliger.

6   Ik ben fit genoeg, ik ga al naar de sportschool

Dat is hele andere energie, daar zijn wij niet in thuis. Ook niet in spirituele energie. We hebben alleen verstand een lagere gas- en elektrarekening, energie besparen, comfort verhogen en bijdragen aan een beter klimaat.

Toch maar wel een afspraak?

Reden genoeg om een afspraak te maken met een gratis energiecoach! Ga naar de aanmeldpagina of bel naar 020-5230190.

Tevreden? Wijs je buren, vrienden en familie ook op de energiecoach. Of regel een afspraak voor ze. En deel je ervaringen op social media als je daar gebruik van maakt. Dank!

Energierekening 8% lager na bezoek energiecoach

Artikel delen:

!WOON