Moedige huurster zet door en krijgt €400 huurverlaging

30 januari 2020

Een huurster in het Centrum betaalt na een procedure €400 per maand minder. In februari vorig jaar belde zij !WOON met het vermoeden dat zij teveel huur betaalde. Een medewerker bezocht haar studio van 18 m2 voor een puntentelling. De huurprijs bleek ruim €400 boven de maximale prijs te liggen. Daarboven betaalde zij ook nog een te hoog bedrag aan servicekosten. Met hulp van !WOON startte zij de procedure ‘’Toetsing nieuwe huurprijs’’ bij de Huurcommissie. Deze kan je binnen de eerste zes maanden na ingangsdatum van de huurovereenkomst starten, of binnen zes maanden na afloop van een tijdelijk contract. De huurverlaging geldt dan met terugwerkende kracht. En precies dit lukte voor deze bewoonster!

Intimidatie door de verhuurder

De eigenaar kwam er al vrij snel achter dat de huur omlaag zou gaan en was hier niet blij mee. Daarom heeft hij de volgende acties ondernomen: hij is boos geworden op de huurster, hij is een keer de woning ingekomen met zijn eigen sleutel (huisvredebreuk, huurster heeft hierna het slot vervangen), hij heeft meerdere keren op de deur gebonkt, hij heeft berichtjes gestuurd naar de huurster en hij heeft !WOON een keer boos opgebeld. Toen dit niet werkte, beschuldigde hij huurster van onderhuur en probeerde hij haar een schuldgevoel aan te praten. Ook stelde hij voor de procedure in te trekken tegen een vergoeding van €2000 met behoud van de te hoge huurprijs.

Resultaat: lagere huurprijs en recht op teruggave van duizenden euro’s

De huurster zette de procedure moedig door. Zij is beloond met een nieuwe kale huurprijs die €440 lager is dan zij aanvankelijk betaalde. Ook heeft zij recht op een teruggave van duizenden euro’s aan teveel betaalde huur. Heeft zij spijt van haar procedure? Nee, zij is heel blij met de lagere huurprijs en is nu met hulp van !WOON bezig met het terugvragen van teveel betaalde servicekosten. Zij wil andere huurders aanmoedigen om ook voor hun rechten op te komen. Vermoed jij dat je ook teveel huur betaalt? Check de puntentelling of kom langs bij !WOON in jouw buurt.

Artikel delen:

!WOON