Rappange gaat loden leidingen Kramatweg vervangen

Loden waterleiding? Laten vervangen!

28 januari 2020

Makelaar Rappange laat alle loden leidingen in Kramatweg 82 – 93 in Amsterdam Oost vervangen. De bewoners ontvingen hierover vandaag een brief. Dat is goed nieuws en een mooi voorbeeld voor eigenaren van andere panden in de stad waar nog lood in de waterleidingen aanwezig is.

“Samen met de aannemer hebben wij in kaart gebracht waar er loden leidingen zitten, zodat deze zo spoedig mogelijk vervangen kunnen worden. De aannemer heeft een planning gemaakt. Zij zullen, voor zover dit niet al gedaan is, per strang (per huisnummer hs, 1, 2, 3) de loden leidingen gaan vervangen vanaf week 7.”

Totdat de leidingen vervangen zijn kunnen de bewoners een bijdrage van € 60 krijgen voor aanschaf van een goed waterfilter. Of de bewoners een vergoeding krijgen voor de geleden schade aan woongenot en gezondheid is nog niet bekend.

Vragen over lood, gezondheid, loden leidingen, hoe te herkennen, wat te doen? Zie onderstaand stappenplan.

Lood in drinkwater – loden leidingen – stappenplan

Artikel delen:

!WOON