Twee keer dubbelglas zonder huurverhoging in Zuid

19 mei 2020

Een rijtje particuliere huurwoningen in de Deurloostraat stond er tot voor kort wat beduimeld bij. Enkel glas in kozijnen waar de verf afbladderde en houtrot al begon. Een aantal bewoners besloot initiatief te nemen. Met hulp van !WOON startten ze een onderhoudsprocedure bij de Huurcommissie en vroegen de verhuurder gelijk ook dubbelglas aan te brengen. De procedure leverde een tijdelijke huurverlaging op, waarna de verhuurder tot actie overging  In maart zijn de kozijnen aan de voorkant van de woningen vervangen en is isolatieglas geplaatst. Kennelijk beschouwde de verhuurder dit als noodzakelijke en nuttige investering in de toekomst voor de 24 woningen, want een huurverhoging werd niet gevraagd.

De bewoners zijn dik tevreden. “Notabene in de coronatijd zijn mijn ramen vervangen en ik ben er super blij mee!”, vertelt een huurster. “Het ziet er echt mooi uit en het is muisstil in huis.”  Toch is het verhaal nog niet helemaal afgerond, want er is nog steeds het een en ander aan achterstallig onderhoud in de woningen. Sommige huurders willen ook graag dubbelglas aan de achterkant. Met een positief gevoel kijken ze naar de toekomst en ze verwachten dat ze dit ook snel gedaan krijgen.

Dubbelglas nu ook aan achterkant van woningen Westlandgracht

Een huurder op de Westlandgracht had al dubbel glas aan de voorkant van zijn woning en wilde ook graag isolerend glas aan de achterkant. Zo deed hij in juni vorig jaar met ondersteuning van !WOON een verzoek voor dubbel glas bij zijn particuliere verhuurder. Met succes, de verhuurder reageerde bijna per omgaande dat de woning op de planning werd gezet voor dubbelglas. In februari is het glas in de achtergevel van de woning geplaatst. Niet alleen bij deze ene woning, maar gelijk ook bij de circa 20 andere woningen van de naastgelegen  panden. De huurders zijn er heel blij mee, ze merken dat het comfort in de woning flink is gestegen. En het mooie is dat ook hier de verhuurder geen huurverhoging vraagt voor de plaatsing van het dubbele glas. Een mooie duurzame en comfort verhogende investering in de woningen voor huurders en eigenaar.

Ik wil graag dubbelglas, hoe pak ik dat aan?

Artikel delen:

!WOON