Voorlichting voor jongeren in Startblok Riekerhaven

05 juni 2020

Onlangs gaven collega’s Demet en Hanna van onze locatie Nieuw-West een online voorlichting aan een groep enthousiaste jongeren van woonproject Startblok Riekerhaven. Dit sociale woonproject voor 565 jonge bewoners op het voormalig sportcomplex Riekerhaven bestaat sinds juli 2016. Het project is een samenwerking tussen woonstichting De Key, met gemeente Amsterdam en Socius Wonen. Alle bewoners hebben een jongerencontract voor 5 jaar.

De voorlichtingsbijeenkomst stond al voor het begin van dit jaar gepland, maar moest gecanceld worden vanwege het corona virus. Enkele bewoners vroegen om voorlichting op kort termijn, dus is besloten de voorlichting digitaal te geven. De bewoners zijn benaderd via social media en via de interne communicatie van het complex. De presentatie van !WOON is met een quizelement uitgebreid om de voorlichting interactiever te maken.

Twintig bewoners hebben de voorlichting gevolgd, met veel positieve reacties na afloop. Ook zijn er aan het einde van de presentatie  veel interessante vragen gesteld. Iemand van het zelfbeheer belde de volgende dag al met het verzoek tot een vervolgpresentatie en eventueel een Engelstalige variant.

Startblok Riekerhaven is een woonproject bedoeld voor jonge statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en Nederlandse jongeren. Het project wordt draaiende gehouden door een zelfbeheer met ondersteuning vanuit De Key.
https://startblokriekerhaven.nl/over-het-project/wat-is-het-startblok/

Welk soort huurcontract?

 

Artikel delen:

!WOON