Groen verbindt bewoners in Noord

27 juli 2020

Bewoners in Terrasdorp en de Tutti Frutti wijk in Noord willen graag meer groen in de wijk. Dit gaven zij aan in het kader van Buurtbudget Terrasdorp. !WOON bracht de bewoners bij elkaar om – samen met netwerkpartner Dock – bij diverse moestuinen in de wijk te kijken. Er waren bewoners bij met een eigen huis, maar ook veel huurders. Zo leerden mensen uit dezelfde buurt elkaar kennen die tot nu toe geen contact met elkaar hadden. Tijdens de wandeling langs de moestuinen wisselden zij contactgegevens uit met hun buren. Ze willen samen optrekken bij het aanvragen van hun buurtmoestuin. Hun groene idee verbindt!

Groen blijkt populair thema

In het kader van het buurtbudget terrasdorp dienden bewoners plannen in rond 5 thema’s. Veel mensen gaven aan iets te willen doen met het thema groen en moestuinen. !WOON ondersteunt de bewoners in dit proces. Ook helpt !WOON de bewoners om een krachtig bewonersnetwerk te vormen zodat zij samen invloed hebben op en mee kunnen beslissen over thema’s die in de buurt spelen.

Ook invloed uitoefenen op plannen voor uw buurt?

Heeft u ook plannen voor uw buurt en wilt u advies over hoe u dat goed aanpakt? !WOON denkt graag met u mee. Wij hebben verschillende wijkteams.  Kijk hier om in contact te komen met een medewerker bij u in de buurt.

Ontwikkelbuurten in Amsterdam – betrekken bewoners

 

Artikel delen:

!WOON