Met huidige huur naar benedenwoning voor 65+

16 september 2020

De speciale Amsterdamse verhuisregeling voor senioren is verbeterd. Sinds kort kunnen mensen vanaf hun 65e verhuizen met voorrang én met behoud van de huidige netto huurprijs. Daarvoor is de regeling Van Hoog naar Laag. Die geldt voor ouderen die huren van een woningcorporatie en zonder lift op tweede etage of hoger wonen  Ze kunnen verhuizen naar een lager gelegen woning of een woning met lift. Dat kan binnen het eigen stadsdeel, overigens met uitzondering van nieuwbouw.

Al vele oudere woningzoekers hebben van deze regeling en voorrang gebruikt gemaakt. De voorrang gold altijd al vanaf 65 jaar, maar het meenemen van de huidige huur gold pas vanaf 70 jarige leeftijd. Na evaluatie is deze leeftijdsgrens nu aangepast naar 65 jaar. Hiermee is de regeling eenvoudiger en beter hanteerbaar geworden.

Aandachtspunten bij het zoeken via Woningnet

Woningzoekers die van de regeling gebruik willen maken moeten extra letten op hun zoekprofiel in Woningnet. Het is belangrijk dat de etage een huurprijs van de huidige woning daar goed in is opgenomen, anders weet het systeem niet dat u als woningzoeker voorrang heeft. Verder is van belang te weten dat het systeem zelf het recht bepaalt op het meenemen van de huidige, lagere huur. Wanneer u 65 jaar of ouder bent en de netto huur van de nieuwe woning is hoger dan de netto huur van uw huidige woning, dan wordt deze aangepast. Het kan zijn dat u in het voor u passende aanbod ook woningen ziet die anders te duur voor u zouden zijn. De huur wordt bij de verhuur dus alsnog op uw situatie aangepast.

Wooncoach geeft gratis advies

Wilt u als 65+-er meer weten of hulp bij het (nadenken) over verhuizing? Dan kunt u terecht bij onze wooncoaches voor een persoonlijk gesprek. Naast de regeling Van Hoog naar Laag, is er ook nog de regeling Van Groot naar Beter.

Wooncoach voor senioren

Van Hoog naar Laag geeft blije huurder

 

Artikel delen:

!WOON