Bewoners stemmen op Buurtbudget Tuindorpen Noord

16 maart 2021

Woon je in Tuindorp Buiksloot, Tuindorp Nieuwendam of de Nieuwendammerdijk en ben je 9 jaar of ouder? Dan kun je deze week nog stemmen op de plannen voor je buurt! Stemmen kan tot 21 maart.

De buurt heeft samen beslist welke vijf onderwerpen het meest van belang zijn. Dat zijn speeltoestellen, activiteiten voor jongeren, activiteiten voor ouderen, activiteiten in het kader van ontmoeting en maatregelen tegen hard rijden geworden.

Speeltuinen bleken hot topic te zijn onder de buurtbewoners. Veel speeltuinen liggen er al jaren verloederd bij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel bewoners hier plannen voor hebben ingediend. Onder begeleiding van Isa van Bossé (Programmamedewerker Ontwikkelbuurten !WOON) zijn de aanvragers voor Texelplein en speeltuin de Noorderling met elkaar om de tafel gaan zitten om gezamenlijk tot één projectplan te komen. Behalve het projectplan als uitkomst is er dankzij het samenwerkingsproces ook breed draagvlak gecreëerd in de buurt.

Het opknappen van speeltuinen in de buurt is een vrij ingewikkeld verhaal. Er waren verschillende afdelingen van de gemeente bij betrokken. Ik heb bewoners ondersteund bij het bundelen van de krachten zodat ze met één stem het gesprek met de gemeente konden aangaan. Hierdoor hadden ze een sterkere positie. Met als resultaat dat er vaart achter de plannen werd gezet. En dat wat precies wat de buurt nodig had’ aldus Isa van Bossé

Wil je meebeslissen over de plannen voor je buurt? 

Bewoners in Amsterdam Noord kunnen meebeslissen over de verdeling van € 250.000 over de ingediende plannen. Op de eerste vier onderwerpen kan gestemd worden met de persoonlijke stemcode die je in de brievenbus hebt gekregen via deze webpagina van de gemeente Amsterdam. Stemmen op de speeltuinen kan niet, het gezamenlijke plan dat door de buurt is ingediend wordt wel meegenomen, lees hier hoe het zit.

Menukaart voor bewoners(groepen) in de buurt

Artikel delen:

!WOON