Wat vindt u van de situatie op de woningmarkt?

15 maart 2021

Wat vindt u van de situatie op de woningmarkt? Wat zouden partijen in de landelijke politiek daar volgens u aan moeten doen? De landelijke Woonbond kiest voor een interessante vorm van participatie. Samen met DeGoedeZaak roept zij mensen op hun mening te laten weten aan de partijen in de Tweede Kamer.

De Woonbond is een belangenorganisatie voor huurders, dus uiteraard neemt zij stelling in. Zij vindt dat betaalbaar wonen bij de verkiezingen hoog op de agenda moet. De bond wil dat de nieuwe regering de wooncrisis voortvarend aanpakt en echt oplost. Interessant is dat ze het via een samenwerking met De Goede Zaak voor iedereen makkelijk maakt de woordvoerders van de grote partijen in Den Haag te mailen. U kunt zelf kiezen welke partij(en) u een bericht wilt sturen en welke titel en tekst u de mail wilt meegeven. De voorbeeldtekst kunt u gebruiken, aanvullen of helemaal vervangen door uw eigen tekst.

De site van de Woonbond meldt dat zij campagne voert voor betaalbare huurwoningen, het wegwerken van wachtlijsten voor sociale huur, en het aanpakken van huisjesmelkers. De bond vindt dat de politiek weer moet gaat werken voor huurders en woningzoekenden. “De wooncrisis is niet uit de lucht komen vallen, maar resultaat van slechte politieke keuzes. Een nieuw kabinet moet het roer omgooien en met oplossingen komen.”

Een mail sturen aan de grote partijen in de Tweede Kamer kan via deze link.

Naast de mailactie loopt er een petitie gericht aan de nieuwe minister van Volkshuisvesting. Deze is inmiddels ruim 15.000 keer getekend.

Tweede Kamer stemt voor meer tijdelijke verhuur

Artikel delen:

!WOON