Achter de schermen bij Beau in Floradorp

01 april 2021

Bewoners van de karakteristieke volksbuurt staan wekelijks bij RTL 4 in de schijnwerpers bij “Beau in Floradorp”. Beau van Erven Dorens volgde ruim een jaar lang de levens van verschillende bewoners van de Florabuurt in Amsterdam Noord. Tijdens zijn ‘ontdekkingstocht’ wilde hij erachter komen wat de bewoners drijft en hoe het er écht aan toe gaat in de buurt.  Tot nu toe zijn de bewoners enthousiast over de afleveringen.

Het belang van sociale contacten

De serie van Beau heeft positieve impact op de buurt gehad. Dat hoort Isa van Bossé van het Team Ontwikkelbuurten van !WOON. Zij draagt via persoonlijk contact met bewoners bij aan versterken van de positie van de bewoners.

“Tijdens mijn gesprekken met bewoners merk ik dat ze erg te spreken zijn over Beau en de crew. Zelfs nadat de opnames waren afgelopen hebben ze nog contact gehouden en bewoners geholpen met een inzamelactie voor Esmeralda van de Florakokjes, wat hartverwarmend is om te horen.

De geïnterviewde bewoners zijn enthousiast over de opnames:

De ploeg van Beau heeft ons echt bij van alles gevolgd. Zo zijn we gevolgd tijdens onze gesprekken met Gemeente Amsterdam over vernieuwingen in de buurt en het verkrijgen van een eigen ruimte. En bij alle activiteiten die we hebben kunnen doen voor de buurt doormiddel van buurtbudgetten.” aldus Patrick van Flora4Life

Het team van Beau was echt geweldig, zelfs na de opnames hebben ze nog geholpen. Ik heb rugproblemen en bewoners hebben speciaal voor mij een actie opgestart om geld in te zamelen om een nieuw bed en matras voor mij te kopen. Het team van Beau heeft de rest bijgelegd.” aldus Esmeralda van de Florakokjes

Beau in Floradorp is elke week op dinsdag om 21.25 uur te zien op RTL 4, of video te bekijken via de website van RTL 4.

Buurtplatform Flora 4 Life uit Noord in beeld

Artikel delen:

!WOON