Actrice Wimie Wilhelm: woonsituatie Amsterdam heel pittig

12 mei 2021

“De woonsituatie in Amsterdam is heel pittig”. Dat vindt Actrice en regisseur Wimie Wilhelm, bekend van Baantjer en vele andere rollen. Wimie is geboren en getogen in Amsterdam en kwam na een kort uitstapje naar Abcoude snel weer terug in Amsterdam. “Ik ben natuurlijk zoals iedereen heel lang huurder geweest en zeker als je een vak hebt als ik dan is het allemaal niet zo heel makkelijk”

“Wat ik heel pittig vind van de situatie nu in Amsterdam is dat de jonge mensen hier niet meer kunnen wonen. Dat vind ik echt ongelofelijk! Net zoals mensen die niet veel geld hebben. Maar dat oudere mensen weggaan, dat mensen die net beginnen met kinderen hier niet kunnen komen wonen, dat studenten niet kunnen doorstromen… Wat houd je over?”

Wimie vindt dat niet goed voor ons zelf, maar ook niet voor de stad. “Mensen die hier zijn geboren of die hier zijn gaan studeren, die houden van Amsterdam, willen hier gewoon wonen. Dat kan dus niet meer. Ik zou heel graag willen vragen of daar eens iets aan gedaan kan worden. En dat hoeven helemaal niet hartstikke dure huizen te zijn, maar regel het! Regel het gewoon.”

Wimie vindt het top dat stichting !WOON bestaat: “Als je een probleem hebt met je verhuurder, met je huurbaas, je huisbaas, dan kan stichting !WOON opgetrommeld worden. En die kunnen dan voor jou iets betekenen. Namelijk wordt de schimmel niet weggehaald,  wordt er niet geschilderd, en je wilt dat graag maar je mag het allemaal weer niet zelf doen, dan komt stichting !WOON jou helpen dat de huisbaas dat toch in orde maakt. Ik vind het gewoon heel goed en heel fijn dat er een club als stichting !WOON is die de mensen helpt.

Bekijk de video met Wimie Wilhelm.

Als je toch op ons Youtube kanaal bent: abonneer je om geen video’s en nuttige informatie over huren en wonen te missen!

Wat kan !WOON voor je betekenen?

Amsterdammers vinden in elk stadsdeel een lokaal team van !WOON. We hebben ook spreekuren in Amstelveen en Haarlem en projecten in de regio. Veel online informatie en diensten bieden we op deze website.  !WOON is onafhankelijk, gesubsidieerd door de gemeente Amsterdam en is er voor zowel huurders als eigenaar-bewoners. Wij zijn een organisatie met de hele metropoolregio Amsterdam als werkgebied.

!WOON biedt huurders, eigenaar-bewoners en woningzoekenden in Amsterdam:

  • gratis informatie, advies en ondersteuning over huren en wonen
  • hulp zich te organiseren en voor hun rechten op te komen
  • advies en hulp aan bewonersgroepen en huurdersverenigingen

Veel voorkomende thema’s:

huurprijzen
servicekosten
onderhoud
borg terug krijgen
renovatie
energie besparen
aardgasvrij
Vereniging van Eigenaren
Hulp aan actieve bewoners

Bij !WOON vind je ook het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag voor huurders die te maken krijgen met vervelend gedrag, bedreigingen of intimidatie door hun verhuurder.

 

Artikel delen:

!WOON