Moeders van Noord ontvangen Heldenspeld

26 mei 2021

Risma, Sherida en Edna zagen sinds Corona steeds meer armoede in hun buurt, De Banne in Amsterdam Noord, en besloten te helpen. Sinds de start van de Coronacrisis delen zij samen met andere bewoners voedselpakketten uit. Voor hun inzet ontving de stichting op 20 mei een heldenspeld van de gemeente Amsterdam.

Wat begon met voedselpakketten vanuit de garage van Risma is inmiddels uitgegroeid tot een flinke organisatie waar elke dag weer nieuwe aanmeldingen binnen komen. Risma heeft de hulp ingeschakeld van Isa van Bossé van !WOON voor ondersteuning bij de groei van de organisatie.

!WOON helpt Moeders van Noord

“De locatie waar Moeders van Noord nu werkt gaat sluiten. Vanuit !WOON ben ik bezig met verschillende woningcorporaties en gemeente om te kijken waar zij nog terecht kunnen. Daarnaast bied ik op maat ondersteuning, zo adviseer ik bij fondsenwerving, het opstellen van een projectplan, verbinden met andere initiatieven in de buurt en uiteraard ook organisatorische ondersteuning op het gebied van financiën en het oprichten van de stichting.” aldus Isa van Bossé (Programmamedewerker Ontwikkelbuurten !WOON). Mede door de begeleiding vanuit !WOON heeft Moeders van Noord een goede basis voor haar stichting kunnen opzetten en kunnen ze nu zelfstandig de stichting voortzetten.

Heldenspeld

Als blijk van waardering voor al het werk dat Moeders van Noord doet hebben de dames op 20 mei een heldenspeldje ontvangen van bestuurder Esther Lagendijk van Stadsdeel Noord. Ze sprak haar waardering uit voor het werk dat de dames doen:

Namens de gemeente Amsterdam en namens stadsdeel Noord en namens de Amsterdammers willen wij jullie bedanken voor alles wat jullie doen voor Noord en voor de mensen van Noord en de mensen die het nu tijdens de coronacrisis echt heel moeilijk hebben. We willen jullie bedanken voor al jullie werk en inzet en voor de kracht die jullie uitstralen.

De Weggeefwinkel en steun van (bekende) Noorderlingen

Moeders van Noord wil meer doen dan alleen maar voedselpakketten uitdelen. Ze zijn daarom ook een weggeefwinkel gestart. De weggeefwinkel brengt buurten en bewoners bij elkaar. Rondom de Banne zijn nieuwbouwwijken waar mensen wonen die veel te besteden hebben en wellicht spullen over hebben die ze willen doneren aan de weggeefwinkel. Zo zijn ook Sophie Hilbrand en haar buren op het pad van Moeders van Noord gekomen. Sophie en haar buren zijn Noorderlingen uit de buurt die het initiatief een warm hart toe dragen.

Sophie Hilbrand interview Moeders van Noord:

Meer informatie

Wil jij Moeders van Noord ook steunen door geld te doneren, helpen met bijvoorbeeld klussen, voedsel uitdelen of het opzetten van de weggeefwinkel? Ga dan naar moedersvannoord.nl of kijk op instagram @moedersvannoord voor meer informatie en contactgegevens.

Parool: Heldenspeld Moeders van Noord tegen verborgen armoede

Nieuws uit de Ontwikkelbuurten

Regelmatig geven wij een update vanuit onze dagelijkse praktijk (het ondersteunen van bewonersgroepen). Wilt u weten wat wij voor u kan betekenen, lees meer op onze pagina of neem contact met ons op. Ons team is actief in de ontwikkelbuurten in Noord, Nieuw West en Zuidoost.

De Banne Noord – Amsterdam Noord [ontwikkelbuurt]

Artikel delen:

!WOON