Wat doen jullie precies in de ontwikkelbuurten?

03 juni 2021

Ons Team Ontwikkelbuurten werkt in Amsterdam Noord, Zuidoost en Nieuw-West. Regelmatig krijgen wij de vraag wat onze ondersteuning precies inhoudt. Dat kan heel verschillend zijn, van advies tot praktische ondersteuning. Juist omdat we maatwerk leveren en een breed aanbod aan adviezen, praktische hulp en trainingen voor bewoners bieden, is het lastig dit in één zin samen te vatten. Daarom hebben we het aanbod gebundeld in de menukaart. Hierbij een greep uit de praktijk. 

Eerste hulp bij administratieve rompslomp

Flora 4 Life is een stichting, opgezet door vrijwilligers, die zich inzet voor de bewoners van Floradorp (Noord). Recentelijk mogen de Floradorpers zich BN’ers noemen dankzij het programma Beau in Floradorp. Nog voordat Beau de buurt in de spotlights zette klopte Flora 4 Life bij !WOON aan: of we zo snel mogelijk bij konden springen bij de administratie. John de Jonge (Secretaris) zat aan tafel met een berg papierwerk. Hierop is een team van twee !WOON medewerkers eerste hulp bij administratieve rompslomp gaan verlenen. Daarna is het platform geholpen met toepassen van een systeem om het voortaan zelf makkelijker in de hand te hebben. “Als ik me de hele dag met administratie moet bezig houden heb ik geen tijd meer voor de buurt!” aldus John.

Als ik me de hele dag met administratie moet bezig houden heb ik geen tijd meer voor de buurt!

Open Poen

Flora 4 Life werkt met Open Poen, een online platform van de gemeente waarin je kunt bijhouden wat de uitgaven zijn voor openbare projecten. Er zijn twee versies, een interne- en een externe versie. Flora 4 Life gebruikt de interne versie waarbij de gemeente mee kan kijken bij interne boekhouding. Er bestaat ook een externe versie, dan kan de hele buurt meekijken en weet iedereen waaraan het geld besteed wordt. Wil je meer weten over Open Poen, kijk dan hier.

Ondersteuning voor bewonersorganisaties

Team Ontwikkelbuurten van !WOON informeert, adviseert en ondersteunt bewonersorganisaties. Dit doen we op proactieve wijze, het team is zowel digitaal als in persoon bereikbaar en werkt samen met organisaties aan oplossingen.

Wil je dat !WOON ook jouw bewonersorganisatie advies of ondersteuning biedt? Neem dan contact op met de medewerker ontwikkelbuurten in het desbetreffende stadsdeel:

Noord: Isa van Bossé, i.vanbosse@wooninfo.nl
Nieuw West: Hamid Bouz, h.bouz@wooninfo.nl
Zuidoost: Lenny Bijker, l.bijker@wooninfo.nl

Nieuws uit de Ontwikkelbuurten

Regelmatig geven wij een update vanuit onze dagelijkse praktijk (het ondersteunen van bewonersgroepen). Wilt u weten wat wij voor u kan betekenen, lees meer op onze pagina of neem contact met ons op. Ons team is actief in de ontwikkelbuurten in Noord, Nieuw West en Zuidoost.

Menukaart voor bewoners(groepen) in de buurt

 

 

Artikel delen:

!WOON