Wat zou je doen als jij minister voor Wonen was?

06 juli 2021

Sinds 2017 heeft Nederland geen minister voor Wonen meer. We verwachten (en hopen) dat hier met de nieuwe regering verandering in gaat komen. Om de coalitie op weg te helpen hebben we de jongeren van UPLIFT de vraag gesteld: ‘Wat zou jij doen als je minister voor Wonen zou zijn?’ De jongeren zijn met verschillende ideeën gekomen. In de aankomende weken vertellen Marcus, Amanda, Romy en Yanay hun plan. Zelf ook een goed idee? Laat je reactie dan achter in de comments op Facebook, Youtube, Twitter, Instagram of LinkedIn.

Wat is UPLIFT?

In januari 2020 is het project UPLIFT gestart, gefinancierd vanuit de Europese Unie. Binnen dit project draait het om de mening van jongeren op het gebied van huisvesting. Voor en door jongeren. We hebben een jongerenpanel opgericht om samen belangrijke thema’s rondom jongerenhuisvesting bespreekbaar te maken. In meerdere sessies bestuderen we samen het thema en bedenken we nieuwe beleidsvoorstellen. Aan het einde van elke themaronde presenteren de jongeren hun input aan belangrijke woonprofessionals. Denk aan ambtenaren, woonprofessionals en wethouders. Dit alles doen we in samenwerking met de initiatiefnemers: !WOON, de gemeente Amsterdam, Woonstichting de Key en TU Delft.

Ga naar de UPLIFT video met Marcus, Amanda, Romy en Yanay en laat jouw reactie achter in de comments.

Jongerenpanel: jouw mening telt – UPLIFT

Artikel delen:

!WOON