Weer 2 panden met dubbelglas na rechtszaak

04 augustus 2021

Bewoners van twee panden in Oud-West krijgen dubbelglas. Dat kostte wat moeite maar het resultaat is mooi en alweer een inspirerend voorbeeld voor andere panden. De eigenaar wees een met hulp van !WOON goed onderbouwd voorstel af. De volgende stap is dan om de rechter te vragen of die afwijzing redelijk is. Zoals vaak in dit soort zaken koos de eigenaar eieren voor zijn geld. Twee dagen voor de zitting bij de kantonrechter stemde hij toch in met het voorstel. De zitting was daardoor kort en alleen de details van het akkoord zijn daar vastgelegd. Niet alleen de bewoners die het voorstel deden krijgen dubbelglas, ook de andere bewoners krijgen een mooi aanbod.

Ook winst voor de andere bewoners

Tijdens de zitting  zijn kort samengevat de volgende zaken afgesproken:

  • Plaatsen van dubbel glas (HR++)  in de voor- en achtergevel van de woning
  • De werkzaamheden zullen vóór 1 april 2022 worden uitgevoerd
  • Huurverhoging van €21 per maand nadat de werkzaamheden gereed zijn
  • Alle bewoners uit de twee panden krijgen een (soort)gelijk voorstel toegestuurd

Het duurt allemaal nog wel even. Toch is het belangrijkste dat ook alle andere bewoners uit het complex nu een voorstel krijgen voor dubbel glas. Hierbij zitten ook bewoners met een tijdelijke huurcontract die graag dubbel glas wensten, maar terughoudend waren voor de gevolgen van een juridische zaak. Zij wilden niet het risico lopen dat hun huurcontract niet verlengd zou worden. Deze zaak werd aangespannen door 2 bewoners uit het pand die wel een vast contract hebben. Al met al blikken bewoners bevredigend terug op het eindresultaat.

‘’Sinds november 2019, de voorlichtingsavond van !WOON over plaatsing van dubbel glas, heb ik werkelijk geen moment het gevoel gehad dat er ook maar iets aan jullie werkwijze niet klopte, heel betrouwbaar! Jullie maken absoluut waar jullie voor staan! Jullie weten waar je over praat, hebben ruime ervaring en werken, net als jullie zelf doen, samen met mensen die kennis en kwaliteit bezitten en uitdragen; achter de telefoon, als projectleider, je collega’s en de advocaat! Bij !WOON werken de juiste mensen op de juiste plek en gaan professionaliteit en humaniteit hand in hand om het beoogde doel te bereiken! Doortastend en strijdbaar, dat zijn jullie. Vele malen heb ik dat ervaren op momenten waarbij de eigenaar zich stilhield. Ik ervoer samenwerking, omdat er altijd overleg mogelijk was, een telefoontje, een mail, een nieuwe richting die uitgestippeld moest worden, alles was bespreekbaar! Goede heldere communicatie! Stichting !WOON is ondersteunend in woord en gebaar! Dank grote dank voor al je enthousiasme, kennis en kunde die je deelde, het was fijn om dit samen te hebben kunnen doen! Je hebt je fantastisch ingezet!’’

Nog geen dubbelglas? !WOON kan je helpen

Nog heel veel woningen in Amsterdam hebben geen, gedeeltelijk of verouderd dubbelglas. Dat is een enorm energielek in de bestaande woningvoorraad. Slecht voor de portemonnee van de bewoners die onnodig hoge stookkosten hebben en slecht voor het milieu. Ons project Energie en Woningverbetering helpt bewoners in Amsterdam om een redelijk voorstel te doen aan hun verhuurder of VvE. Als dat niet genoeg is ondersteunen we bij volgende stappen. Kijk voor meer informatie op de pagina hieronder.

Project Energie en Woningverbetering (PEW)

Artikel delen:

!WOON