Op je 26ste nog steeds geen eigen plek?

Foto bij artikel Op je 26ste nog geen eigen plek?

07 september 2021

Steeds meer jongeren, studenten en net afgestudeerden lijden onder het tekort aan (betaalbare) woonruimte. Waar de één al blij zou zijn met een kleine kamer om te studeren, zoekt de ander zelfstandige woonruimte om thuis te komen van z’n of haar eerste baan. Zo woont ook Shelley Verhoef van 26 nog bij haar moeder thuis. Graag zou zij uit huis gaan, maar dit lijkt een mission impossible. Hoewel zij al sinds haar 18e staat ingeschreven bij Woningnet en inmiddels enige kans maakt bij hele kleine woonruimtes op Woningnet, lukt het niet om een geschikte woning te vinden.

“Laatst stond ik op één, maar het was 22 m2 voor 633 euro.”

Shelley is afgestudeerd aan de Hogeschool van de Kunsten en deed onlangs mee met een kunstproject van Art & Society datj dwarsverbanden tussen kunst en maatschappij opzoekt. Zij stelde haar frustratie over gebrek aan een eigen plek centraal  in haar expositie op het Marineterrein. Met interactieve en interdisciplinaire toepassingen betrok zij het publiek bij de wooncrisis voor jongeren in de stad. !WOON sprak met haar over haar zoektocht, haar kunstproject en over de toekomst. Bekijk het video-interview met Shelley op ons Youtube kanaal, dit is de link: https://youtu.be/WVd710Wsg1g

Wil je jouw zoekprofiel op Woningnet optimaliseren of kun je hulp gebruiken? Kom dan naar ons spreekuur woning zoeken.

En wil je meedenken met jongerenproject UPLIFT? Meld je dan snel aan.

Artikel delen:

!WOON