Isolatieglas voor 2 huurwoningen in Nieuw-West

29 oktober 2021

Goed nieuws voor twee huishoudens aan de Vrijburg in Nieuw-West. Na twee jaar overleg met hun woningcorporatie krijgen zij alsnog isolatieglas in nieuwe kunststof kozijnen met draai-kiepramen. Dit geldt voor alle raampartijen aan de voor-, zij- en achtergevel. Het is ook in lijn met de overige woningen van eigenaar-bewoners in de straat.

Oude PH-schuiframen gaven veel tochtklachten

Ruim 2 jaar geleden maakten deze bewoners hun vurige wens voor dubbelglas inclusief vervanging van de kozijnen kenbaar bij hun woningcorporatie. Hun zogeheten PH-schuiframen vertoonden veel gebreken en gaven tochtklachten. De gesprekken hierop met de woningcorporatie verliepen echter niet van een leien dakje. Hierop schakelden de bewoners de hulp in van !WOON.

Twee voorstellen voor huurverhoging

Bij het eerst aanbod kregen ze de vraag voor een huurverhoging van afgerond €64 en €74 per maand. Na beoordeling en advies van !WOON, stemden de huurders hier niet mee in. De berekening van de huurverhoging was namelijk niet in lijn met de methodiek in van het Beleidsboek Huurverhoging na Woningverbetering van de Huurcommissie. Na overleg met !WOON gingen de bewoners akkoord met een tweede voorstel van een aangepaste huurverhoging van €54 en €61 per maand. Dat is toch €10 tot 13 per maand lager uit dan het eerdere voorstel.

Blij met woningverbetering

De huurverhoging vormt geen groot bezwaar, omdat de bewoners comfort hoog in het vaandel hebben staan. Bovendien heeft één van de bewoners recht op een tegemoetkoming van huursubsidie. Samen met de potentiële besparing op de energierekening komt het goed uit. De bewoners kijken erg uit naar de woningverbetering.

Contact

Heeft u met andere bewoners in uw huurcomplex ook behoefte aan gratis informatie en advies bij een renovatie of dubbelglas? Neem contact op met onze collega’s.

Project Energie en Woningverbetering (PEW)

Artikel delen:

!WOON