Bouw van Wooncoöperatie Torteltuin kan van start

02 december 2021

Half november hoorde wooncoöperatie Torteltuin  dat ze geselecteerd zijn om te bouwen op kavel 9-07 op het centrumeiland op IJburg. Daarmee kan de derde wooncoperatie op IJburg van start, de zesde in Amsterdam. De Warren bouwt, Akropolis Centrumeiland is bijna zo ver en nu komt er dus ook de Torteltuin. Een vierde kavel komt begin 2022 beschikbaar. De Torteltuin gaat op de kavel woningen in de middenhuur realiseren, maar ook sociale huurwoningen. De wooncoöperatie werkt nu een plan uit en sluit op basis daarvan een reserveringsovereenkomst met de gemeente. Dan kan de daadwerkelijke bouw beginnen. Tot de start zal het nog ongeveer nog een jaar duren, hopelijk is de bouw over twee jaar klaar. Meer informatie over De Torteltuin vind je op hun website.

In januari nieuw kavel beschikbaar

In januari komen nieuwe kavels beschikbaar op het nieuwe Centrumeiland van IJburg. Wooncoöperaties die daar interesse voor hebben kunnen zich inschrijven in de kaartenbak van de gemeente om mee te kunnen dingen naar een stuk grond. !WOON verzorgt een training om een initiatiefgroep hierbij te begeleiden. Hiervoor kan je contact opnemen met Tessa Buck. Meer informatie over Centrumeiland vind je op deze pagina van de website van de gemeente Amsterdam. Binnenkort volgt meer nieuws over de kavels Buiksloterham in Noord en andere ontwikkelingen die er op wooncoöperatief terrein spelen.

Meer weten? Cursussen en informatiebijeenkomsten voor belangstellenden

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een wooncoöperatie? Volg de gratis online basiscursus op donderdag 9 december. Je kan je hier inschrijven.

Een wooncoöperatie opzetten

Artikel delen:

!WOON