Jongeren ontwikkelen hun ideale woonconcept

13 december 2021

Begin november ontving team Jongerenhuisvesting van !WOON studenten die meedoen aan het project Made by 020. Bij dit persoonlijke ontwikkelingsprogramma voor gemotiveerde mbo-studenten uit Amsterdam lossen zij samen een challenge op rond een maatschappelijke uitdaging. !WOON had voor de deelnemers een uitdaging bedacht op het gebied van huisvesting. De vraag luidde: ontwikkel je eigen woonconcept voor wonen in de toekomst. Hoe woont de Amsterdammer straks in veranderende tijden?

Ontwikkel je eigen woonconcept!

Nu steeds meer mensen vanuit huis studeren en werken en veel digitaal gebeurt, hoe moet de leefomgeving er dan uitzien? Wat betekent dit voor fysieke beroepen? En hoe studeren praktijkgerichte studenten vanuit huis? Hoe ziet jouw ideale omgeving eruit waar je kunt wonen, studeren en werken? De studenten kregen carte blanche wat betreft creativiteit en mogelijkheden.

Overweldigende ideeën

Op 1 december pitchten de groepjes hun eerste concept. !WOON was overweldigd door de ideeën en wij kunnen niet wachten op de eindpresentaties! Wij zullen je daarover op de hoogte houden in een volgende update, ok?

Meedenken over jongerenhuisvesting?

Wil jij ook meedenken over jongerenhuisvesting in Amsterdam? Heb je ideeën om wonen voor jongeren te verbeteren? Doe dan mee met UPLIFT. Jouw idee telt! Hier lees je er alles over.

Artikel delen:

!WOON