Veel bezoek workshop inductiekoken in kerk Zuidoost

27 december 2021

Onlangs gaf ons team Aardgasvrij een presentatie in de Mountain of Fire Ministry kerk in Zuidoost. Deze ging over de plannen om Amsterdam aardgasvrij te maken, gecombineerd met een workshop over inductiekoken. Eerst was er een kerkdienst en vervolgens gaf consulent Otas Elum een presentatie over ‘Amsterdam aardgasvrij in 2040’. Waarom wil de gemeente Amsterdam aardgasvrij worden, wat betekent dit voor bewoners en wat zijn alternatieven voor aardgas om te verwarmen, koken en douchen? Zijn interactieve presentatie van 45 minuten lokte de nodige belangstellende vragen uit van de circa 100 kerkgangers. Daarop volgde een geanimeerd gesprek.

Otas vertelde ook wat het betekent als bewoners besluiten niets te doen. Hij legde uit wat de overheid doet om het betaalbaar, toegankelijk, acceptabel en beschikbaar te maken voor alle Amsterdammers. De bewoners stelden vragen zoals:

  • Wat kan ik doen om mijn huis aardgasvrij te maken?
  • Waar kan ik terecht voor persoonlijk advies?
  • Hoe kook je ”hard voedsel”, zoals kpomo (koeienhuid), kost het meer om elektrisch te gaan koken?
  • Is er overheidssubsidie?
  • Ik kook voor invaliden of daklozen en gebruik gas. Kan de overheid mij subsidie geven?
  • Wat gebeurt er als we gaan picknicken/bbq, hoe kunnen we koken zonder aardgas?
  • Wat gebeurt er na 2040?
  • Waarom vanaf 2040?

Ondanks het koude, maar gelukkig droge weer, werd de presentatie afgesloten met de workshop ‘koken met inductie’ buiten voor de kerk. Er werd jollof rijst en kip in een take-away park voor 60 personen op inductie bereid. Een geslaagde kookworkshop. Ook de predikant was zeer tevreden en dankbaar dat we de gemeenschap bewustzijn konden geven over aardgasvrij en inductiekoken.

Wilt u ook een presentatie over aardgasvrij en inductiekoken in uw buurt organiseren? Neem contact met ons op.

Op weg naar aardgasvrije wijken in Amsterdam

Artikel delen:

!WOON